Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođen s rijetkom i opakom bolesti

FOTO Ovaj dječak nikada neće zaplakati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tate Burley star je tek pet tjedana, no nikada neće moći zaplakati, uzimati hranu iz bočice i doživjeti više od pet godina života. Rođen je s Miller-Diekerovim sindromom, manom pri rođenju koja zahvaća većinu njegovih osnovnih životnih sustava.

Tate je rođen u Sydneyju i teži svega 1,7 kilograma, a mozak mu je gladak poput ljuske jajeta, što zapravo znači da nema osjetila prema van. To može uzrokovati tešku intelektualnu onesposobljenost, zaostatak u razvoju, napadaje, abnormalno grčenje mišića, slab tonus mišića i poteškoće u prehrani.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Generalno rečeno, što je površina mozga glatkija, to su teži simptomi tog sindroma.

Tragedija koja je potresla cijeli grad: Dječak (3) se smrznuo na ulici

"Mi jednostavno ne znamo što će se dogoditi. On nema mišićni tonus i životni vijek mu se ne predviđa iznad djetinjstva. Bila sam u doticaju s brojnim američkim obiteljima u kojima je bilo oboljelih i nitko nije živio duže od pet godina", rekla je zabrinuta majka, a prenosi Mirror.

"Samo želimo da zaplače, želimo neprospavane noći i sve stvari kroz koje prolaze roditelji", dodala je.

Njegova obitelj pokušava pokriti troškove njegovog liječenja takozvanom crowd funding kampanjom na stranicama MyFund. Dosad su uspjeli prikupiti 13.000 australskih dolara, a cilj im je 100.000 dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene