Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasioci nemaju opreme

VIDEO Odron zemlje zatrpao cijelo selo. Nestalo 2.000 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do sada je spašeno osam osoba jer spasilački timovi u Afganistanu nemaju dovoljno opreme i otkopavanje blatnog tla vrše isključivo lopatama.

Najmanje 2.000 ljudi nestalo je u Afganistanu, a deseci su ozlijeđeni nakon što su obilne kiše danas oko 13 sati uzrokovale odron tla u sjeveroistočnom dijelu zemlje. Klizište u pokrajini Badakšan 'pokopalo' je 300 kuća, javlja RT. Do sada je spašeno osam osoba jer spasilački timovi na mjestu nesreće nemaju dovoljno opreme i otkopavanje blatnog tla vrše isključivo lopatama.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku

'Nemoguće je otkopati ovolike količine blata u kratkom roku. Nemamo dovoljno lopata, a trebamo i strojeve' kazao je guverner pokrajine Shah Waliullah Adeeb.

VIDEO Prolaznici svjedočili GOLEMOM odronu!

Današnjoj nesreći prethodilo je nekoliko manjih odrona a, kako je riječ o udaljenom i loše povezanom dijelu zemlje koji se nalazi u planinama na granici s Kinom, poslana pomoć do unesrećenih stići će tek za nekoliko dana. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene