Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: 12 slavnih hotelskih soba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamo god pođu slavne osobe za sobom ostave neki trag pa je tako i sa hotelskim sobama. U pregledu hotela saznajte koji su postali slavni zbog poznatih osoba.

Hotel Balmoral u Škotskoj, sobu 552 preimenovao je u ‘apartman J.K. Rowling’ nakon što je 2007. objavljena knjiga ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ jer je Rowling odsjela u hotelu kada je dovršavala knjigu.

Pročitajte i ovo Helen Sharman (Foto: Getty Images) Deset nevjerojatnih ljudi Nepravedno zaboravljeni: Zadužili su čovječanstvo, a za njih vrlo vjerojatno nikad niste čuli Slika nije dostupna ''Upravo su imali izbore'' Trump pita zašto prosvjednici nisu glasovali na izborima

Tijekom prve turneje, Beatlesi su odsjeli u Edgewater hotelu, smještenom u zaljevu Elliot. Danas gosti mogu biti u apartmanu Beatles u kojem noćenje stoji 1.050 dolara i uživati u pogledu na jezero koje se vidi s balkona te u fotografijama i glazbi Beatlesa.

Dok je spavao u sobi 217 hotela Stanley u Estes Parku, Stephan King imao je noćnu moru koja je postala inspiracija za njegov roman ‘The Shining’ po kojem je Stanley Kubrick kasnije snimio istoimeni kultni film s legendarnom izvedbom Jacka Nicholsona kao opsjednuta pisca koji u izoliranom hotelu terorizira svoju suprugu i sina. King je u toj sobi sanjao svoga sina kako trči praznim hodnicima hotela i ‘vrišti širom otvorenih očiju’.

Od otvorenja 1925. u hotelu Renaissance Mayflower u Washingtonu, odsjelo je nekoliko predsjednika. U njemu je Harry Truman živio prvih 90 dana svoje predsjedničke karijere, a Franklin Roosevelt ondje je pisao i uvježbavao svoje obraćanje naciji prilikom inauguracije. U sobi 776 ondje je sastavio svoju slavnu rečenicu: ‘Nemamo se čega bojati osim straha samoga.’

U ožujku 2008. hotel Mayflower još je jednom dospio na naslovnice novina, ovoga puta za nešto skandalozno. Federalni prisluškivački uređaji odveli su vlasti u sobu 871 u kojoj je bio guverner New Yorka Eliot Splitzer s prostitutkom. Spitzer je uskoro podnio ostavku.

Hotel Adlon Kempinski u Berlinu star 100 godina poznat je po pogledu na Brandenburška vrata i luksuznim apartmanima. U njemu je Michael Jackson noćio za 7.500 dolara kada je svoje dijete pokazao okupljenoj gomili, gurajući novorođenče kroz prozor.

Mnogi su predsjednici posjetili Mission Inn & Hotel u Kaliforniji tako da je hotelski predsjedički ‘lounge’ postao živući muzej, a noćenje ondje košta svega 900 dolara.

4. travnja 1968. godine Martin Luther King Jr. ubijen je na balkonu svoje sobe u hotelu Lorraine u Memphisu. Soba je sada dio muzeja ‘National Civil Rights’, a namještena je upravo onako kako je izgledala kada je King ubijen.

Pogled na centar Londona i rijeku Temzu inspirirao je čestog gosta Claude Moneta da naslika desetke slika iz svoje sobe u The Savoyju. Ovaj će se legendarni hotel ponovo otvoriti 2009. nakon temeljite renovacije, a gosti će ponovno moći odsjesti u apartmanu Monet.

1969. John Lennon i Yoko Ono u apartmanu 1742 izveli su svoju poznatu ‘točku’ ‘Bed-In-for-Peace’ u montrealskom hotelu Queen Elizabeth. Tih je dana Lennon snimio pjesmu ‘Give Peace a Chance’. Alartman ‘John Lennon i Yoko Ono’ košta 670 dolara po noći, a u njemu se mogu vidjeti fotografije slavnih gostiju. Sljedeće će se godine preurediti kako bi se obilježila 40. obljetnica događaja.

Hotel Ritz smješten u srcu Pariza najstariji je Ritz hotel na svijetu, a poznat je i po tome što je to bilo posljednje mjesto u kojem je boravila princeza Diana s Dodijem prije fatalne nesreće u kolovozu 1997.

Paris Hilton vjerojatno neće biti ponovno pozvana u Ararat Hyatt Hotel u Moskvi nakon što je na zidu predsjedničkog apartmana s crnim markerom ostavila svoj autogram. Ne zna se koliko košta odstranjivanje njezinog potpisa ‘Paris Moscow 2008.’ s otmjenih tapeta, ali poznato je da je račun noćenja platila 16.000 dolara i 9.000 dolara kazne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene