Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri preživjela, tri mrtva

Filipini: Zrakoplov se srušio, prepolovio i zapalio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni avion Antonov 12 srušio se u rižino polje, a zbog udara je eksplodirao i prepolovio se na dva dijela. Tri člana posade su poginula.

Teretni avion se srušio, a onda i zapalio, u polju riže na sjeveru filipinskog glavnog grada Manile kada je pokušao sletjeti. Avion je bio ruske proizvodnje. Tri člana posude su poginula, a tri su spašena iz zapaljenog aviona.

Antonov 12 je letio iz Mactana, grada koji se nalazi u središnjem djelu Filipina. 'Srušio se na udaljenosti od oko 25 kilometara južno od Clark zračne luke odnosno bivše američke baze', rekao je Alfonso Cusi, glavni upravitelj nacionalnog Civilnog zrakoplovstva.  'Vatrogasci su teškom mukom tijekom noći zaustavili požar koji je zahvatio avion. Požar je nastao nakon eksplozije kod udara aviona. Zbog udara, avion se prepolovio na dva dijela', rekao je Carlito Fabro, glavni policijski inspektor.

Seljaci su uspjeli spasiti tri člana posade, dva Rusa i jednog Uzbekistanca, javlja APTN. Oni su bili prepuni modrica. Policija ih je odvela u postaju kako bi se tamo odmorili. 'Preostala tri člana su pronađena mrtva. Istražitelji pokušavaju identificirati teško spaljena tijela', dodao je Cusi. Toranj u zračnoj luci Clark izgubio je komunikaciju s avionom oko 20.50 sati po lokalnom vremenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene