Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon potresa

Filipini ukinuli upozorenje na tsunami: Stotine potresa nakon prvog udara, a valovi su trajali pet sati

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Filipini su rano u nedjelju ukinuli upozorenje na tsunami i stanovništvo se počelo vraćati nakon poziva na evakuaciju zbog potresa 7,4 koji je pogodio jug te zemlje pri čemu je najmanje jedna osoba poginula, a četiri su ozlijeđene.

Nakon potresa u subotu navečer blizu grada Hinatuan u pokrajini Surigao Del Sur, 906 kilometara južno od Manile, vlasti su objavile upozorenje na tsunami i pozvale stanovništvo da se povuče prema unutrašnjosti.

Pročitajte i ovo Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

Valovi su bili manji od jednog metra u gradovima na obali i otocima južnih pokrajina i potrajali pet sati nakon potresa, prenosi agencija dpa.

Ilustracija Skrivanje od potresa na Filipinima (Foto: Afp)

Nakon potresa slijedilo je više od 500 naknadnih udara, objavila je filipinska seizmološka agencija Philvolcs, a najsnažniji je bio 6,1.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Župiću kod Petrinje - 1 Kod Petrinje Kaos usred noći: Probila ogradu, automobil završio na krovu, policija objavila još detalja

Pročitajte i ovo Ilustracija Zimski uvjeti Pao prvi snijeg, stiže ga još: Ima problema u prometu, HAK izdao upozorenje vozačima

Ministar obrane Gilbert Teodoro rekao je da je poginula trudnica kada se na nju urušio zid kuće u pokrajini Davao Del Norte u potresu. Druge četiri osobe su ozlijeđene.

Filipini leže na tzv. pacifičkom vatrenom prstenu, pojasu najaktivnijem području na planetu gdje se bilježi gotovo 90 posto svih potresa u svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene