Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shinmoe erumpirao šesti put

Fascinantni video: Sudaranje vulkanskog kamenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski vulkan na planini Kirishima u zadnja dva dana erumpirao je šest puta.

Lokalni mediji prenose impresivne noćne snimke erupcije vulkana sa sporadičnim iskrama koje nastaju zbog sudara vulkanskog kamenja, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

Japanska meteorološka agencija drži stupanj pripravnosti na trećoj razini, no upozoravaju da se sada opasna zona proteže na četiri, a ne na dosadašnja tri kilometra od kratera vulkana. Prašina i sitno vulkansko kamenje pokrila su nekoliko gradova u podnožju vulkana.

>> Japanci bježali pred pobješnjelim vulkanom

Najača prijašnja erupcija uzrokovala je pucanje prozora, a lakše je bila ozlijeđena jedna osoba. Shinmoe je jedan od nekoliko aktivnih vulkana na japanskom otoku Kyushu, koji je bio mjesto radnje James Bond filma 'You Only Live Twice'.  Shinmoe je aktivan u poslijednjih 300 godina, a neki analitičari predviđaju da bi ova erupcija mogla potrajati još godinu dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene