Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boeing 737 MAX 9

Hitna inspekcija zrakoplova: Putnici u šoku snimali let s "otvorenim vratima"

Greška na zrakoplovu
Greška na zrakoplovu Foto: Platforma X
Američka savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) naredila je hitnu inspekciju 171 zrakoplova Boeing 737 MAX 9 nakon incidenta u petak tijekom leta Alaska Airlinesa u blizini Portlanda.

"Direktiva FAA-a zahtijeva da zračni prijevoznici pregledaju zrakoplov prije novog leta", objavila je agencija u priopćenju za javnost, procjenjujući da je za tu operaciju potrebno između četiri i osam sati po zrakoplovu.

Direktiva se odnosi na 171 zrakoplov Boeing 737 MAX 9 u vlasništvu američkih kompanija i onih kojih lete u SAD. Kompanija Alaska Airlines i prije objave FAA-a prizemljila je svojih 65 takvih zrakoplova dok se ne obave sigurnosne provjere.

Pročitajte i ovo Borbeni avion F-16 Jasna poruka Američki borbeni zrakoplovi u ponedjeljak stižu iznad BiH. Dodik poručio: "Očekujem potporu i Hrvatske"

Odluka je uslijedila nakon incidenta koji se dogodio u petak nedugo nakon što je let Alaska Airlinesa poletio iz međunarodne zračne luke Portland prema Los Angelesu.

Zrakoplovu, koji je prevozio 171 putnika i 6 članova posade i tada bio na visini od gotovo 5000 metara, odlomio se dio vrata i trupa. Unatoč padu tlaka u letjelici posada je uspješno okrenula zrakoplov i sletjela nazad u Portland.

Pročitajte i ovo Cijene smještaja u domovima - 2 Ljudi su ogorčeni Drastično poskupjeli starački domovi, umirovljenici u šoku: ''Mi ćemo se snaći, no što s onima koji nisu u takvoj poziciji?''

Kako piše portlandski dnevnik The Oregonian, pozivajući se na putnike, srećom nitko nije bio na sjedalu neposredno uz odlomljena vrata.

Američka agencija za sigurnost prometa poslala je tim u Portland da istraži razloge incidenta.

Proizvođač letjelice, američki Boeing, priopćio je da prikuplja dodatne informacije i da je tehnički tim na raspolaganju istražiteljima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene