Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekom smiješno, ali vrlo učinkovito

Evo kako se prikupljaju donacije za izbore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanska Demokratska napredna stranka doslovce je 'upala' u kasice prasice svojih pristaša kako bi prikupila sredstva za kampanju.

Opozicijska stranka DPP dosjetila se neobičnog načina prikupljanja sredstava za izbore - putem kasica prasica. Ideja se rodila nakon što je jedan dječak dao svoju kasicu predsjedničkoj kandidatkinji stranke, 55-godišnjoj Tsai Ing-wen. Aktualna vlada je tada tu donaciju proglasila ilegalnom jer maloljetnici ne smiju sudjelovati u političkim kampanjama, no ideja je ostala.

Pročitajte i ovo Dan nakon snažnog potresa u Tajvanu - 5 Dan kasnije FOTO Broj ozlijeđenih u potresu na Tajvanu prešao tisuću Snimke potresa na autocesti užas na Tajvanu VIDEO Jezivi prizori potresa na autocesti: Vozila su doslovce poskakivala

DPP je u protekla dva mjeseca diljem zemlje od pristaša dobila više od 143.000 kasica prasica i prikupila oko 6.7 milijuna dolara.

'Mnogi nisu znali kako da Tsai Ing-wen pomognu u kampanji ili im je bilo neugodno jer su mogli donirati samo mali iznos. No, ovako su se više povezali sa strankom i znaju da lako mogu biti dio kampanje', kazao je glasnogovornik stranke Jason Lin.

Izbori na Tajvanu održavaju se ove subote, a posljednji rezultati anketa pokazuju kako su oporbena kandidatkinja Tsai i aktualni predsjednik Ma Ying-jeou rame uz rame.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene