Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na potezu Vijeće EU-a

Europski parlament izglasao pakt o migracijama i azilu, nije prošlo bez incidenata

Pakt o migracijama i azilu - 4
Pakt o migracijama i azilu - 4 Afp
Aktualno Galerija Pakt o migracijama i azilu - 3 Pakt o migracijama i azilu - 3 Foto: Afp Pakt o migracijama i azilu - 4 Pakt o migracijama i azilu - 4 Foto: Afp Pakt o migracijama i azilu - 2 Pakt o migracijama i azilu - 2 Foto: Afp +0 Pakt o migracijama i azilu - 1 Galerija 1/4 >>
Glasanje o novom paktu o migracijama i azilu nakratko je bilo prekinuto kada su prosvjednici s galerije počeli izvikivati "pakt ubija".

Zastupnici Europskog parlamenta izglasali su u srijedu na plenarnoj sjednici u Bruxellesu novi pakt o migracijama i azilu i sada je još preostalo da ga usvoji Vijeće EU-a.

Svi zakonodavni akti koji čine pakt o migracijama i azilu dobili su potrebnu većinu. Protiv su glasali zastupnici krajnje desnice i krajnje ljevice.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Glasanje je bilo nakratko prekinuto kada su prosvjednici s galerije počeli izvikivati "pakt ubija", što je optužba koju iznose nevladine organizacije i krajnja ljevica, tvrdeći da se novim pravilima krše ljudska prava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene