Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kontaktu s Bachelet

Europska unija spremna pomoći Čileu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija spremna je pomoći žrtavama potresa u Čileu, izjavila je visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnost Catherine Ashton.

Ona je rekla da će ostati u bliskom kontaktu s čileanskom predsjednicom Michelle Bachelet i njezinim novoizabranim nasljednikom Sebastianom Pinerom. ‘Europska unija spremna je pomoći stanovništvu Čilea’, naglasila je i dodala da se još ne znaju sve posljedice katastrofe. Europska povjerenica za humanitarnu pomoć Kristalina Georgijeva je rekla da je odmah aktivirala odjel za praćenje kriza Europske komisije i tražila od stručnjaka da hitno procijene potrebe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Čileu Gola žena usred zračne luke napadala putnike: Osoblje samo gledalo Slika nije dostupna Predsjednica Čilea objavila 'Nezamisliva katastrofa': Broj mrtvih veći od 700!

>> Čile: Nakon razornog potresa od 8.8 stupnjeva prijeti tsunami

‘Povjerenstvo je spremno odmah pružiti pomoć i koordinirati europske akcije u slučaju da ih Čile zatraži’, zaključila je Georgijeva. Pomoć su pojedinačno ponudile i neke članice Unije, poput Francuske i Velike Britanije, a na isto je spreman i službeni Washington. U razornom potresu magnitude 8,8 Richtera poginulo je, prema posljednjim podacima, 82 ljudi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene