Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slom Grčke, oporavak EU?

Euro nikad niži u odnosu na dolar, traži se izlazak Grčke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza i dalje trese eurozonu.

Klimava eurozona zbog mogućnsti da je napusti Grčka te njezine nemogućnosti sastavljanja vlade, sve izraženije socijalne tenzije u Španjolskoj, Portugalu i Italiji uvjetovane gospodarskom krizom, novi socijalistički predsjednik u Francuskoj koji ne želi slijepo slušati ultimatum štednje iz Njemačke, sve je to nagrizlo tečaj eura koji se našao prošlog tjedna na izrazito niskim tečajnim razinama u odnosu na američki dolar.

Pročitajte i ovo Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm Ilustracija za četvrtinu postotnog boda Europska središnja banka ponovno podigla kamatne stope u eurozoni

>> Grčka: Demokratska ljevica ne želi u vladu

Tečaj eura tako je prošlog tjedna bio najniži u posljednja tri i pol mjeseca: jedan euro stajao je 1,2917 dolara, te se našao i ispod psihološke granice tečaja od 1,30 za američki dolar. Dužnička kriza i nadalje pritišće ulagače, ali se ipak očekuje više optimizma nego što je to bilo proteklih dana, posebice nakon izbora u Grčkoj i Francuskoj, što ne bi trebalo nastaviti tečajno srozavanje EU valute.

Političkom scenom EU-a već dominiraju teme i scenariji o izlasku Grčke iz eurozone, što će značiti potencijalni slom te države, ali i željeni oporavak ostatka Europe. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene