Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Ernst&Young pokazalo

Porazno: Slovenija prva, Hrvatska treća najkorumpiranija zemlja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Menadžeri svjetskih zemalja u međunarodnom istraživanju rekli su svoje, a temeljem rezultata prilikom njihovog ispitivanja, Slovenija ispada najkorumpiranija država među zemljama obuhvaćenim tim istraživanjem.

Istraživanje među menadžerima u 36 zemalja, koje je provela konzultantska tvrtka Ernst&Young, pokazalo je kako su naši prvi susjedi Slovenci, građani najkorumpiranije zemlje. Naime, prema mišljenju slovenskih menadžera, korupcija je svakodnevna pojava u toj državi. Čak njih 96 posto vjeruje u to, prenosi slovensko Delo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

>> 'Ne brinite, mi smo već odavno usklađeni s EU regulativom'

Međutim, Hrvatska ne zaostaje puno po tom pitanju za Slovencima. Čak 90 posto domaćih menadžera vjeruje kako je korupcija u našoj zemlji stvar svakodnevice. S tim rezultatom i Hrvatska se popela na postolje neslavnih po tom pitanju, s trećim rezultatom. Između nas i susjeda stala je Kenija, gdje čak 94 posto menadžera vjeruje kako ne prođe niti jedan dan bez korupcije u toj zemlji.

Iza nas nanizale su se Nigerija, Ukrajina, Slovačka, Grčka i Srbija. Nijemci, koji su i glavni pokretački motor EU, ispod su europskog prosjeka korupcije (39 posto), jer samo 30 posto njihovih menadžera vjeruje da je ona svakodnevna pojava u toj zemlji.

Švicarska je zemlja u kojoj menadžeri vjeruju da je korupcija najmanje prisutna, a slijedi je skandinavski trolist - Finska, Švedska i Norveška.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene