Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Turskoj

Hoće li doći do povijesne promjene u Turskoj: Erdogan gubi u predizbornim anketama

Tayyip Erdogan
Tayyip Erdogan Foto: Afp
Turski predsjednik Tayyip Erdogan zaostaje za svojim glavnim suparnikom Kemalom Kilicdarogluom za više od pet postotnih bodova uoči nedjeljnih predsjedničkih izbora, pokazala je anketa čije je rezultate u četvrtak objavila tvrtka Konda.

Anketa je pokazala da Tayyip Erdogan ima 43,7 posto potpore, a Kemal Kilicdaroglu 49,3 posto čime mu nedostaje samo malo od većine potrebne za pobjedu u prvom krugu. To sugerira da će izbori ići u drugi krug između njih dvojice 28. svibnja.

Pročitajte i ovo Turska pred ključnim izborima - 5 Veliki test Predizborna euforija trese Tursku, Erdogan na skupovima pjeva i časti oporbu: "Moja nacija neće dati riječ alkoholičaru i pijancu"

Ovomjesečni izbori u Turskoj najveći su politički izazov do sada za turskog predsjednika koji je na vlasti dva desetljeća, a oporba ih smatra svojom najboljom prilikom da ga smijeni s vlasti i promijeni njegove politike.

Pročitajte i ovo Turski predsjednik Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Tijesno vode u Istanbulu Lokalni izbori u Turskoj: Erdoganova stranka gubi Ankaru, prema djelomičnim rezultatima

Predsjednički i parlamentarni izbori održavaju se 14. svibnja, s mogućim drugim krugom 28. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene