Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao Putinu na pobjedi

Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore"

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan Foto: Afp
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u ponedjeljak je čestitao Vladimiru Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima te izrazio spremnost Turske da Rusiji i Ukrajini pomogne u pregovorima.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan "čestitao" je u ponedjeljak ruskom kolegi Vladimiru Putinu na ponovnom izboru i još jednom ponudio posredovanje oko Ukrajine, objavio je njegov ured.

U telefonskom razgovoru "predsjednik Erdogan je ocijenio da će se pozitivan razvoj odnosa između Turske i Rusije nastaviti" i rekao da je Turska spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina sjele za pregovarački stol, kaže se u priopćenju.

Šef turske države, koji je od početka rata u Ukrajini pažljivo održavao odnose i s Kijevom i Moskvom, u nekoliko je navrata ponudio svoje usluge za izlazak iz sukoba putem pregovora između dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin susret predsjednika Prvo Putinovo putovanje u članicu NATO-a od početka rata: Čeka se rasprava o važnom pitanju

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

Primio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Istanbulu početkom mjeseca i pripremio se za dolazak Putina 9. veljače, prije nego što je potonji otkazao posjet.

Putin, na vlasti gotovo četvrtinu stoljeća, dobio je 87,28 posto glasova na izborima od petka do nedjelje. Taj je rezultat Kremlj ocijenio "izvanrednim", a oporba u egzilu kazala da "nemaju veze s realnošću".

Prijatelji i saveznici ruskog predsjednika požurili su mu čestitati na izbornoj pobjedi, ali su zapadni čelnici osudili, kako su kazali, nezakonite izbore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene