Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuzi bijesni

"Bilo je hitno": Macron je u tri mjeseca potrošio 26 tisuća eura na šminku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravo bogatstvo francuski je predsjednik potrošio na izgled. U samo tri mjeseca u Elizejskoj palači platio je 26 tisuća eura za šminku.

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron je potrošio 26 tisuća eura na šminku u tri mjeseca mandata.

Pročitajte i ovo Lažna novčanica od 50 eura - 3 Traže ga Cigarete platio novcem s filmskog seta: Policija izdala važno upozorenje Macron podržao prijedlog zakona o medicinski potpomognutom umiranju slijedi rasprava Macron podržao zakon koji podržava eutanaziju: "Otvara mogućnost traženja pomoći pri umiranju"

Javnost je reagirala burno, a njegov ured se opravdava da je pitanje šminkanja bilo hitno. Priznaju da su računi visoki, ali opravdaju se - manji nego njegovih prethodnika, François Hollande je trošio više od 10 i pol tisuća eura za frizera, na mjesec, a Nicolas Sarkozy oko osam i pol tisuća eura na tretmane lica.

Macronove tretmane plaćaju francuski porezni obveznici, ispitali smo kakvo je stanje u Hrvatskoj.

Od hrvatskih političara i dužnosnika, kada su moda i modni dodaci u pitanju, najviše pozornosti privlači pojavljivanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Od frizure, šminke do modnih kombinacija. Često nosi hrvatske dizajnere, posebno na inozemnim putovanjima. Iz Ureda predsjednice  nismo dobili odgovor posuđuje li možda odjeću.

Naime, u proračunu sredstva za to nisu predviđena, kako za ured predsjednice tako ni za ured premijera ili premijerke.

"Bez vizažista, bez frizera, otišla bih se sama ošišati i to je sve. Bez ikakve potpore sa strane jer ne postoji novac koji je predviđen za tu vrstu potpore. I ja mislim da je to dobro, da se novac poreznih obveznika ni na koji način ne troši na uređivanje visokopozicioniranih političara", izjavila je bivša predsjednica Vlade RH, Jadranka Kosor.

Tijekom američke predizborne kampanje, republikanska kandidatkinja za predsjednicu Sarah Palin potrošila je 165 tisuća dolara u malo više od dva mjeseca na odjeću, šminku i frizuru. Toliko novca potroše uglavnom glumci s holivudske A liste.

Američke prve dame sigurno su jedne od žena čije se svako pojavljivanje pozorno prati. Službenog opisa njihova posla nema, nema plaće, a kako će se poimati njihova uloga, jednim dijelom ovisi i o njima samima.

Hillary Clinton i Laura Bush nisu se isticale svojim modnim kombinacijama. Michelle Obama i Melania Trump su druga priča. Nose dizajnerske haljine, a gotova svaka koju su odjenule ubrzo je rasprodana. Neke stoje tisuće i tisuće dolara. Nepisano je pravilo da bi i prve dame trebale odjenuti nešto što si može priuštiti i prosječni Amerikanac, ali to često nije slučaj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene