Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neće imati izbora"

Elon Musk zaprijetio Trumpu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elon Musk na Twitteru je poručio kako će napustiti savjetničko mjesto Donalda Trumpa ako SAD izađe iz Pariškog sporazuma.

Elon Musk, izvršni direktor Tesle izjavio je kako će napustiti vijeće savjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa ako se SAD povuče iz Pariškog sporazuma.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Zagađenost zraka u Kini (Foto: AFP) Borba protiv globalnog zatopljenja UN-ova konferencija o klimatskim promjenama: Do 2100. temperatura će porasti za 3 do 5 Celzijevih stupnjeva

„Ne znam kakvu će odluku donijeti Trump, no učinio sam sve što mogu kako bi mu savjetovao da ne izlazimo iz sporazuma“, napisao je Musk na Twitteru.

Musk je poručio kako „neće imati izbora“ u slučaju da SAD napusti klimatski sporazum.

Na udaru kritika zbog povezanosti s Trumpom

Elon Musk našao se na udaru kritika zbog povezanosti s Trumpovom administracijom, a u medijima su se pojavile tvrdnje kako su iz tog razloga otkazane i narudžbe električnog automobila Tesla Model 3, javlja Business Insider.

Pariški sporazum globalni je sporazum o klimatskim promjenama koji je 12. prosinca 2015. postignut u Parizu. Sporazum uključuje plan djelovanja čiji je cilj globalno zatopljenje ograničiti na razini „znatno manjoj” od 2 °C.

Musk je izjavio kako je prihvatio savjetničko mjesto kako bi omogućio veće korištenje održive energije.

Navodno je poziciju u Trumpovoj administraciji iskoristio da progura zakon kojim bi se oporezivale kompanije koje koriste ugljen.

U siječnju je podržao imenovanje Rexa Tillersona za državnog tajnika jer je bivši šef tvrtke ExxonMonil podržao taj zakon.

Trump: "Odluku ću donijeti u sljedećih nekoliko dana"

Podsjetimo, Trump je obećao u svojoj predizbornoj kampanji 2016. da će povući Sjedinjene Države iz Pariškog sporazuma i povećati vađenje nafte, plina i ugljena u SAD-u.

U jeku medijskih izvješća da će se SAD povući iz Pariškog sporazuma o klimi, Trump je najavio da će uskoro objaviti svoje namjere.

"Objavit ću svoju odluku o Pariškom sporazumu u idućih nekoliko dana", poručio je Donald Trump.

Tijekom prošlotjednih summita u Europi, međunarodni čelnici pa čak i papa Franjo pozvali su Trumpa da ne napušta Pariški sporazum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene