Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unutar granica iz 1967.

Ekvador priznao Palestinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evador je poslijednja država koja je priznala samostalnost Palestine.

Iz ekvadorske vlade je u petak je stiglo priopćenje u kojem predsjednik Rafael Correa prepoznaje 'Palestinu kao slobodnu i neovisnu državu unutar svojih granica od 1967. godine'.

Pročitajte i ovo Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Neredi zbog Gaze VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija Prosvjedi na Sveučilištu Columbia Napeto diljem SAD-a Drama u Americi: Prosvjednici zauzeli zgradu Sveučilišta i izvjesili poruku "Intifada"

>> Bolivija priznala Palestinu u granicama iz 1967.

Brazil, Argentina i Urugvaj nedavno su učinile isti potez, piše CNN. Ove diplomatske aktivnosti došle su nakon što su propali mirovni sporazumi između Palestine i Izraela. Palestina od međunarodne zajednice traži priznanje i samostalnosti, u sklopu strategije pomoću koje bi mirnim putem došli do dugočekanog mira s Izraelom.

'Nažalost, Bliski istok nastavlja s ratnim i nasilnim zbivanjima koja vode do poginuća mnogih nevinih ljudi', kaže vlada Ekvadora i dodaje kako se nadaju da će ipak mirnim rješenjima doći do dogovora. 'Nadamo se da će priznanje Palestine i njezinog naroda kao samostalnog i neovisnog dovesti do trajnog mira', stoji u vladinom priopćenju. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene