Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba ozlijeđena

Eksplodirale bombe u ambasadama u Rimu: Ovo je val terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko veleposlanstvo u Rimu podignulo je razinu sigurnosti nakon eksplozija.

U prostorijama švicarske i čileanske ambasade u Rimu eksplodirale su bombe, a jedna osoba je ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Odgovornost za te izgrede još nitko nije preuzeo, no oni podsjećaju na sličan izgred u Grčkoj u studenom kad su krajnje lijevi militanti poslali pakete-bombe stranim vladama i veleposlanstvima u Ateni.

'To je val terorizma protiv veleposlanstava', rekao je novinarima rimski gradonačelnik Gianni Alemanno.

Prva eksplozivna naprava eksplodirala je u švicarskoj ambasadi, a prilikom njene detonacije ozlijeđen je službenik švicarske ambasade koji je zadužen za prijem pošte. Nesretniku su ozlijeđene obje ruke, a ozljeda lijeve je ozbiljna i prijeti mu amputacija, javlja talijanska agencija Ansa.

>> Bomba na stanici podzemne u Rimu

>> Italija: Mafija bombom pokušala ubiti tužitelja

Nedugo nakon ove eksplozije, uslijedila je druga u zgradi veleposlanstva Čilea. U toj nesreći nije bilo ozlijeđenih. Karabinjerisu ubrzo došli na mjesto nesreće, a kako su sumnjivi paketi pronađeni i u ukrajinskom veleposlanstvu, sva diplomatska predstavništva podignula su razinu sigurnosti.

Razinu sigurnosti podignulo je i hrvatsko veleposlanstvo u Rimu, a to nam je potvrdio Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova. 'Razina opreza je podignuta u cijelom Rimu, pa tako i u našem veleposlanstvu', izjavio je Dragun.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene