Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga o uzroku smrti

Ekshumirani ostaci Jasera Arafata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostaci palestinskog vođe Jasera Arafata ekshumirani kako bi se istražio točan uzrok njegove smrti.

Tim stručnjaka iz Švicarske, Francuske i Rusije na osnovu ekshumiranih ostataka palestinskog vođe Jasera Arafata utvrdit će je li njegova smrt u vojnoj bolnici u Parizu 2004. bila uzrokovana trovanjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Svaki peti radnik osjeća se diskriminiranim: Što rade poslodavci? Ilustracija Veliko istraživanje Neobrazovanje šteti kao 10 cigareta dnevno: ''Moramo prekinuti ciklus siromaštva i smrti koje se mogu spriječiti''

Francuska je počela ispitivati uzroke Arafatove smrti, nakon što su švicarski stručnjaci na njegovim stvarima otkrili radioaktivni polonij, prenosi BBC. Službeni uzrok smrti Jasera Arafata moždani je udar.

>> Arafat će biti ekshumiran u utorak

Njegova udovica Suha nije se slagala s tim te je zatražila dozvolu palestinskih vlasti za ekshumaciju suprugovih ostataka kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Arafatovo tijelo počivalo je u mauzoleju u gradu Ramalahu. Iz toga su mauzoleja ostaci izvađeni i preneseni u obližnju džamiju kako bi palestinski liječnici mogli uzeti uzorke kostiju. Pomoću tih će se uzoraka utvrditi postoji li tragova radioaktivnoga polonija ili kakvog drugog otrova, a vjeruje se da će čitav proces trajati nekoliko mjeseci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene