Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražuju od čega je umro

Arafat će biti ekshumiran u utorak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekshumacija posmrtnih ostataka povijesnog palestinskog vođe Jasera Arafata u nazočnosti francuskih sudaca koji istražuju uzroke njegove smrti bit će izvršena u utorak, objavilo je u subotu palestinsko istražno povjerenstvo u Ramalahu.

'Grob će se otvoriti 27. studenoga, stručnjaci će uzeti uzorke i sve će se obaviti istog dana, za nekoliko sati', rekao je predsjednik povjerenstva Tavfik Tiravi, dodajući da će se nakon ekshumacije organizirati službeni i protokolarni pokop.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mučne godine "Odveli su ga i ubili...'' Počinje ekshumacija žrtava velikog diktatora koji su bili pokopani s njim Slika nije dostupna Slijedi identifikacija Kod Mirkovaca ekshumirani posmrtni ostaci dviju osoba: Pronađene žrtve iz Domovinskog rata

>> Otvorena istraga o smrti Jasera Arafata!

'Utorak, 27. studenoga bit će jedan od najtežih dana u mom životu iz osobnih, domoljubnih, političkih i vjerskih razloga. No to je nužno kako bismo utvrdili istinu o uzorcima smrti Jasera Arafata', rekao je Tiravi na tiskovnoj konferenciji u Ramalahu, na Zapadnoj obali.

'Mi, palestinski domoljubi, sigurni smo da su Izraelci ubili predsjednika Arafata i istražno povjerenstvo posjeduje indicije u tom smislu', dodao je Tiravi.

Jaser Arafat je umro u 75. godini 11. studenoga 2004. u vojnoj bolnici u okolici Pariza. Uzroci smrti nikada nisu razjašnjeni. Postoje tvrdnje da su na Arafatovim osobnim stvarima pronađeni tragovi polonija, visokotoksične radioaktivne tvari, njegova je udovica Suha u Francuskoj podnijela tužbu zbog ubojstva.

Troje francuskih sudaca zaduženih za istragu nazočit će ekshumaciji te na zahtjev Palestinaca i švicarski i ruski stručnjaci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene