Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O prikazanom filmu

Egipatski predsjednik protiv napada na proroka, ali i nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski predsjednik, islamist Muhamed Mursi, osudio je u 'napade' na proroka Muhameda nakon prikazivanja filma o islamu koji je izazvao tenzije u Egiptu, ali je isto tako osudio i nasilne prosvjede protiv filma u kojima je u Libiji ubijen američki veleposlanik.

'Mi, Egipćani, odbijamo svaki tip napada i uvreda našeg proroka. Osuđujem i usprotivljujem se svima onima koji upućuju uvrede našem proroku', kazao je predsjednik Mursi, u službenom posjetu Bruxellesu, u govoru emitiranom na egipatskoj državnoj televiziji.

>> Ubijen američki veleposlanik u Libiji

'Naša je zadaća štititi naše goste i one koji dolaze iz inozemstva, i pozivam sve da to uzmu u obzir, da se ne usprotivljuju zakonu u Egiptu te ne napadaju veleposlanstva', dodao je on. Mursi je osudio i napad na američki konzulat u Bengaziju koji je stajao života četvoricu Amerikanaca, među kojima veleposlanika.

'Odbacujemo ono što se dogodilo u Bengaziju. Svi znamo da se islam protivi ubijanju nevinih. Izraziti svoje mišljenje, slobodno prosvjedovati zajamčeno je ali bez agresije na privatno ili javno vlasništvo, diplomatske misije ili veleposlanstva', kazao je on.

>> Egipat osudio 14 islamista na smrt

'Razgovarao sam s američkim predsjednikom jutros i prenio sam mu potrebu za legalnim sredstvima protiv onih koji žele naškoditi odnosima između naroda, naročito između egipatskog i američkog naroda', rekao je Mursi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene