Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Love islamiste

Egipatska vojska helikopterima napala sela na Sinaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko sela na Sinaju danas su meta snaga egipatske vojske čiji dužnosnici kažu kako su napadi usmjereni na islamiste koji se u tim selima skrivaju.

Egipatska vojska napala je helikopterima nekoliko sela na sjevernom dijelu Sinaja, optužujući islamiste da se skrivaju u tim naseljima nakon niza napada na pripadnike snaga sigurnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija napetosti na Bliskom istoku Američki vojnici ubijeni u krvavom napadu, Biden poslao znakovitu poruku: "Odgovorne ćemo pozvati na odgovornost u vrijeme i na način koji sami odaberemo" Slika nije dostupna Četiri eksplozije Islamisti preuzeli odgovornost za bombaške napade u Kairu

Izvori snaga sigurnosti i svjedoci javljaju da su helikopteri ispalili na desetke raketa na sela južno od Rafaha, u kojem se nalazi granični prijelaz sa Pojasom Gaze. Nema službenih informacija o žrtvama a vojska neslužbeno tvrdi da su ubijeni deseci islamista.

>> Radikalni islamisti siju strah Egiptom

Polutok Sinaj pretežito je pustinja nastanjena uglavnom beduinima. Radikalne islamističke skupine odabrale su ga za svoju pozadinsku bazu, a krijumarči svih roba djeluju u tom području koristeći se dugom granicom s Izraelom.

U borbi protiv radikalnih skupina Egipat je u srpnju na Sinaju rasporedio dodatne sigurnosne snage. U napadu 19. kolovoza nepoznati napadači ubili su 25 policajaca na Sinaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene