Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri eksplozije

Islamisti preuzeli odgovornost za bombaške napade u Kairu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina srodna Al Kaidi preuzela je u subotu odgovornost za četiri smrtonosna napada na kairsku policiju izvedena dan ranije.

Na džihadističkom forumu na internetu Ansar Beit al-Makdes (Pristaše Jeruzalema), skupina islamističkih pobunjenika koja u zadnje dvije godine napada redarstvene snage na poluotoku Sinaju, odakle redovito ispaljuje rakete na susjedni izraelski teritorij, preuzela je odgovornost za četiri bombaške eksplozije u kojima je u petak u Kairu poginulo šest ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Slika nije dostupna Državni udar FOTO Kad Egipćani izađu na ulice: Najluđe fotke iz Kaira!

Ta je skupina nakon svrgavanja islamističkog predsjednika Mohameda Mursija 3. srpnja zaredala s napadima na redarstvene snage, kao odgovor na, kako kaže, pokolje pristaša svrgnutog predsjednika. Više od tisuću promursijevih pristaša ubijeno je u akcijama policije i vojske u zadnjih sedam mjeseci.

Tri eksplozije u samo par sati: Petero mrtvih, 70 ozlijeđenih

U subotu je prijelazna vlada koju ustvari predvodi vojska, pozvala Egipćane da u velikom broju izađu na ulicu i proslave treću obljetnicu narodne pobune u kojoj je početkom 2011. srušen režim Hosnija Mubaraka, dok je Muslimansko bratstvo, Mursijev pokret, istodobno pozvalo na prosvjede.

"U takvim prilikama ponovo pozivamo Egipćane: držite se podalje od objekata policije i sigurnosnih snaga jer ulažemo goleme napore kako muslimane ne bismo izlagali opasnosti", zaključuje se u priopćenju Ansar Beit al-Makdesa. (Hina/AFP)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene