Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar vlakova

Egipat: U željezničkoj nesreći najmanje 25 poginulih, 55 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema zadnjim podacima policije, najmanje je 25 osoba poginulo, a 55 ih je ozlijeđeno u sudaru dvaju putničkih vlakova u subotu navečer jugozapadno od Kaira.

Dužnosnik policije koji se nalazio na mjestu nesreće novinarima je rekao kako se strahuje da bi broj poginulih mogao biti i veći. Nesreća se dogodila blizu sela Girzaha, nedaleko od mjesta Al-Ajata i oko 70 km jugozapadno od Kaira. ‘Vlakovi su se sudarili jer su se kretali istim željezničkim kolosijekom’, stoji u priopćenju policije.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Slika nije dostupna Prevozilo regrute Kairo: Vlak izletio s tračnica, 19 poginulih, 107 ozlijeđenih

Prvi vlak, koji je vozio u smjeru Fayuma zaustavio se pošto je udario u kravu i čekao prebacivanje na drugi kolosijek, a nakon deset minuta u njegov je posljednji vagon, punom brzinom udario drugi vlak, čiji vlakovođa nije očekivao ‘prepreku’ na željezničkim tračnicama. Očevici su kazali kako je zadnji vagon, zbog siline udarca potpuno uništen.

U Al-Ajatu se 2002. dogodila najteža željeznička nesreća u toj zemlji, kada je 361 osoba poginula nakon što je u vlaku izbio požar. U posljednjih nekoliko godina u Egiptu su željezničke nesreće vrlo učestale. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene