Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna objava na Twitteru

Edward Snowden prihvatio azil u Venezueli?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski političar blizak Kremlju na Twitteru je objavio pa odmah izbrisao da je Edward Snowden prihvatio azil u Venezueli.

Čelnik odbora za međunarodna pitanja u donjem domu ruskog parlamenta Aleksej Puškov, inače blizak Kremlju, objavio je danas na svom profilu na Twitteru kako je bivši američki špijun Edward Snowden prihvatio ponudu predsjednika Venezuele Nicolasa Madura da u toj državi pronađe utočište. No, Puškov je 20-ak minuta poslije izbrisao svoju objavu na Twitteru, piše AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje na aerodromu Snowden traži privremeni azil u Rusiji, u Južnu Ameriku će 'kasnije' Slika nije dostupna Nevolje predsjednika Bolivije Evo Morales odletio iz Austrije, Snowdenu ni traga

>> Irski sud odbio američki uhidbeni nalog protiv Snowdena

'Kao što je bilo očekivano, Snowden je prihvatio Madurovu ponudu političkog azila. Izgleda da mu se ta opcija činila najpouzdanijom', napisao je Puškov u izbrisanoj poruci na Twitteru.

Istinitost njegove poruke nije bilo moguće provjeriti, a agencija Reuters javlja kako s Puškovim nije uspjela stupiti u kontakt pa nije jasno zašto je poruka izbrisana.

Snowden je već nekoliko tjedana zaglavio na moskovskom aerodromu Šeremetjevo u koji je, bježeći od američkog zahtjeva za izručenjem, doletio iz Hong Konga.

Nakon što je niz država odbio njegov zahtjev za azilom, u proteklih su mu nekoliko dana stigle tri ponude za utočištem - iz Nikaragve, Venezuele i Bolivije.

Bivši zaposlenik CIA-e i suradnika NSA javnosti je postao poznat nakon što je medijima ustupio dokumente o dotad tajnim programima praćenja online i drugih vidova komunikacije od strane američkih obavještajnih službi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene