Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Prešli na žene

'MAGIJA MEDICINE' Islamska država zgrozila najnovijim zločinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do sada je službeno zabilježeno 3027 ovakvih džihadističkih dekapitacija. Od toga se u 1787 slučajeva radilo o civilima, a među njima je bilo i 74 djece.

Džihadisti terorističke organizacije Islamska država (IS) u Siriji su prvi put odrubili glave ženama, javlja Al Jazeera. Razlog zašto su na ovaj brutalan način ubili dvije žene i njihove supružnike jest što su navodno pokušali doći do nekih lijekova koji su im trebali.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Optužili si ih stoga da koriste 'magiju medicine', što je prema IS-ovim radikalnim stavovima 'netradicionalan način liječenja'.

IS prije stravičnih napada pozvao muslimane da 'napadaju nevjernike'

'Ovo je prvi put da su obezglavili žene pred okupljenim mnoštvom u Siriji', rekao je za Al Jazeeru Rami Abdel Rahman. Ranije su islamisti odrubljivali glave ženama u drugim zemljama. Prvi par u najnovijem slučaju obezglavljen je u nedjelju, a drugi jučer, a prije smaknuća su pokrili glave ubijenim ženama.

Do sada je službeno zabilježeno 3027 ovakvih džihadističkih dekapitacija od kad su sami proglasili svoju 'kalifat' (sustav vladavine u kojem je vrhovni vladar zakoniti nasljednik Muhameda, koji se isključivo bira između najpobožnijih i najobrazovanijih).

Od toga se u 1787 slučajeva radilo o civilima, a među njima je bilo i 74 djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene