Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog prosvjeda

Džakarta mora preseliti Obamin kip

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti grada Džakarte preselit će kip Baracka Obame-dječaka u park ispred škole koju je nekad pohađao američki predsjednik i tako smiriti polemiku izazvanu postavljanjem spomenika u središte grada.

Očekuje se da će premještanje biti obavljeno prije Obamina posjeta Indoneziji, najavljenog u drugoj polovici ožujka. Spomenik je bio svečano otkriven u prosincu, no skupina koja drži da Obama nije ništa posebno učinio za Indoneziju, peticijom za premještanje kipa prikupila je 55.000 potpisa.

Pročitajte i ovo Screenshot Ukrali Božić VIDEO Uhićeni otmičari: Kidnapirali Isusa i sve snimili, za akciju imali zanimljivo objašnjenje Tvornica Ledo - 3 Sele pogon Ledovi Zagorski štrukli proizvodit će se u Srbiji, sindikat: "To je pomalo komično"

Kip prikazuje dječaka u kratkim hlačama i majici kakav je Obama bio 60-ih godina, kada su ga svi zvali 'Barry', a živio je u Džakarti s majkom i očuhom (Indonežaninom).

Oko 10.000 dolara za gradnju spomenika prikupila je skupina 'Obamini prijatelji', lokalna organizacija koja za sebe kaže da je apolitična. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene