Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U središtu palestinskog teritorija

Dvojica Palestinaca ubijena u napadu izraelske bespilotne letjelice u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica palestinskih boraca su poginula, a jedan je ranjen u nedjelju u udaru izraelske bespilotne letjelice na Pojas Gaze, rekao je za AFP glasnogovornik hitne medicinske službe u Gazi Ašraf al Kudra.

Žrtve su pripadale naoružanoj skupini koja je bila na meti izraelske bespilotne letjelice istočno od izbjegličkog logora Bureidž, u središu palestinskog teritorija, dodaju svjedoci.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

Izraleska vojska je u priopćenju potvrdila da je "uspjela spriječiti još jedan napad na Izrael gađajući teroriste koji su umiješani u raketiranje iz središta Pojasa Gaze".

Smrt mladog Palestinca: Izrael uhitio židovske ekstremiste

"Meta je pogođena", dodaje se u vojnom priopćenju. Izralska vojska je nešto ranije izvela udar bespilotnom letjelicom na specijalnu postrojbu Odbora za narodni otpor (CRP), radikalne skupine u Gazi, ali su njezini aktivisti uspjeli pobjeći, navode očevici.

Od nedjelje ujutro barem je 25 raketa i minobacačkih granata palo na izraelski teritorij, pri čemu nitko nije stradao, navodi vojska. Izraelska vojska je uzvratila zračnim napadima i topničkom vatrom na palestinsku enklavu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je, nakon salvi projektila iz Gaze ovih dana, obećao da će "učiniti sve kako bi ponovo uspostavio mir i sigurnost" na jugu Izraela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene