Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radijacija bi mogla curiti mjesecima!

Dvojica nestalih radnika u Fukushimi pronađena mrtva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik japanske vlade Yukio Edano danas je rekao da bi moglo proći nekoliko mjeseci prije nego li se zaustavi curenje radijacije iz nuklearne elektrane u Fukushimi.

Potvrđena je smrt dvojice nestalih radnika iz nuklearke Fukushima. 21-godišnji i 24-godišnji radnici nalazili su se na svom radnom mjestu, nuklearki Fukushima, kada je Japan pogodio razorni potres jačine 9,0 stupnjeva koji je za sobom povukao tsunamije.

Ne zna se zašto se radnici nakon potresa nisu odmah evakuirali, a od tada su se smatrali nestalima. Njihova tijela pronađena su u srijedu, a Tepco, tvrtka koja upravlja nuklearkom, o tome je tek danas obavijestila javnost. Glasnogovornik Tepca rekao je da su s informacijom o smrti radnika kasnili iz poštovanja prema njihovim obiteljima.

>> VIDEO: Spašen je tri tjedna nakon tsunamija, plutao je na krovu kuće

>> VIDEO: Zastrašujuća snimka iz Fukushime

Pretpostavlja se da su u trenutku potresa radnici obavljali regularne provjere, a njihova tijela pronađena su u podrumu zgrade u kojoj se nalazi turbina, piše The New York Times.
Zgrada s turbinom spojena je sa zgradom reaktora 4 kojeg je tsunami teško oštetio.

Nije poznato od čega su radnici točno umrli, a mediji navode da su muškarci imali brojne vanjske ozljede te da su izgubili puno krvi i pali u šok. 'Boli me što su ta dva mlada radnika pokušala zaštititi nuklearnu elektranu', rekao je predsjednik Tepca Tsunehisa Katsumata.

Posljednje informacije iz oštećene nuklearke bile su da radioaktivna voda direktno curi u more te da je otkrivena pukotina kroz koju voda istječe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene