Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj nesretnog dječaka

Dvoipolgodišnjaka prodali pa ostavili na cesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoipolgodišnji D. S. iz Bijeljine pronađen je 27. studenog na ulicama rodnog grada, promrzao i s teškim tjelesnim ozljedama.

Policijska patrola slučaj je prijavila Centru za socijalni rad, a dijete je hitno prebačeno u bolnicu u Beogradu u kojoj mu je operirana desna ruka, prenosi Dnevni Avaz

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1 Nakon glasanja u UN-u FOTO Vučić se omotao u srpsku zastavu i poručio: "Ponosan na svoju Srbiju" Neobičan pješački prijelaz Prolaz u Hogwarts? Hit na internetu, cijela mu se regija smije: "Tko je to projektirao, pao bi na prvoj godini"

'Mi smo svoje učinili i ne bih govorio o tome kako je dijete došlo u ovakvu situaciju. Ono je sada zdravo i vrlo emancipirano, komunikativno dijete, koje se uspješno oporavlja. Čekamo da vidimo što će napraviti Centar za socijalni rad, a i ostale nadležne institucije neka rade svoj posao.' rekao je Milenko Popović, načelnik Odjela kirurgije u bijeljinskoj bolnici.

>>Iz bolnice ukradeni božićni pokloni za teško bolesnu djecu

Vesna Savić, pravnica u Centru za socijalni rad Bijeljina, kaže da su poduzete sve mjere u skladu s Obiteljskim zakonom i Zakonom o socijalnoj zaštiti.

Inače romskog podrijetla, dječak zbog teških tjelesnih povreda boravi u Beogradu, a dok se slučaj ne razriješi dodjeljen mu je skrbnik. Kako doznajemo otac mu je umro, a majka koja se trebala pojaviti u bolnici 11. prosinca, no još uvijek je nema, živi negdje u Švedskoj.

Dnevni avaz iz njima pouzdanih izvora saznaje da je dijete prodano nekome tko ga je koristio za prosjačenje. Tko ga je prodao i kako se dijete našlo nezbrinuto na ulici, to će istražitelji utvrditi. Prema drugoj je verziji dijete povrijeđeno u kući nekoga od šire obitelji.

Kaznena prijava u ovom će se slučaju zasigurno odnositi na nasilje u obitelji ili na trgovinu djecom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene