Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlak iskočio iz tračnica

Dva vagona pala s mosta, 43 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti smijenile su u nedjelju trojicu zaposlenika željeznice nakon sudara dvaju brzih vlakova u kojem su, prema zadnjim objavljenim podacima, poginule najmanje 43 osobe, a javnost je počela propitivati sigurnost željezničkog prometa koji se u Kini ubrzano razvija.

Gotovo 200 ljudi je u bolnici, od kojih je 12 u kritičnom stanju, objavila je agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Sudar vlakova u Italiji očevid u tijeku Užas u Italiji! Sudarila se dva vlaka, najmanje 17 ozlijeđenih

Nesreća se dogodila kada je vlak velikih brzina zbog nestanka struje stao na vijaduktu, a drugi vlak snažno udario u njega, pri čemu su dva vagona iskočila iz tračnica i pala s mosta.

Sudar vlakova na liniji između Hangzhoua i Wenzhoua u pokrajini Zheijiang dogodio se oko oko 20.30 po mjesnom vremenu, izvijestila je službena agencija Xinhua, pozivajući se na mjesne vatrogasce.

Mreža brzih vlakova u Kini u punom je razvoju i s ovogodišnjih 8.358 kilometara do kraja iduće godine proširit će se na 13.000. a do 2020. na 16.000 kilometara. U lipnju je za promet otvorena 1300 kilometara duga glavna linija između Pekinga i Šangaja, čija je gradnja stajala 23 milijarde eura.

Mreža brzih vlakova u Kini u punom je razvoju i s ovogodišnjih 8.358 kilometara do kraja iduće godine proširit će se na 13.000. a do 2020. na 16.000 kilometara. U lipnju je za promet otvorena 1300 kilometara duga glavna linija između Pekinga i Šangaja, čija je gradnja stajala 23 milijarde eura. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene