Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Duševni bolesnik napao njemačkog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duševno bolesni muškarac napao je njemačkog predsjednika Horsta Koehlera u Frankfurtu, ali ga pritom nije ozlijedio, priopćila je policija.

Duševno poremećeni doseljenik iz Rumunjske, nekadašnji pripadnik tamošnje njemačke nacionalne manjine, napao je njemačkog predsjednika Horsta Koehlera i dobitnika ovogodišnje Mirovne nagrade Njemačke udruge knjižara izraelskog povjesničara Saula Friedlaendera nakon izlaska iz frankfurtske katedrale svetog Pavla, gdje je održana ceremonija dodjele nagrade.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Slika nije dostupna Njemački predsjednik pozvao Europljane da pomognu Iraku

Napadač je pritrčao njemačkom predsjedniku te ga je uhvatio za ovratnik nakon čega su ga svladali predsjednikovi tjelesni čuvari.

"Predsjednik je u dobrom stanju kako fizički tako i psihički",
izjavio je glasnogovornik policije nakon napada.

Horst Koehler je kasnije nastavio program posjeta Frankfurtu prema predviđenom protokolu.

Njemačka državna TV postaja ARD javila je da napadačev motiv nije politčke naravi nego da je time htio ukazati na svoje osobne probleme. Prema istom izvoru, doseljeniku iz Rumunjske prijeti izbacivanje iz stana zbog neplaćene stanarine.

Napad se dogodio u trenutku kada se predsjednik s pratnjom probijao kroz okupljeno mnoštvo. Prema navodima predsjednikove pratnje, Horst Koehler se bez obzira na sigurnosne rizike ne želi odreći "direktnog kontakta" s građanima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene