Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika akcija

DRAMATIČNA SNIMKA Kako je oslobođeno 69 taoca iz ralja Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji oslobađanja taoca poginuo je i prvi američki vojnik u borbama na tlu sa IS-om.

Dramatična video snimka, koju je objavilo Kurdsko vijeće za sigurnost, prikazuje spašavanje nekoliko desetaka taoca iz zarobljeništva Islamske države (IS) na teritoriju Iraka. U akciji je poginuo i jedan američki komandos, poručnik Joshua Wheeler.

On je ujedno prvi vojnik SAD-a koji je smrtno stradao u zemaljskim borbama protiv Islamske države, a ova je akcija bila prvi direktni okršaj američke vojske s IS-om od početka međunarodne ofenzive u kolovozu 2014. godine koja se do sada zasnivala na zračnim udarima.

Akciju spašavanja 69 taoca izveli su u četvrtak Kurdi Pešmerge i američka vojska. Neki zatočenici imaju na sebi krvavu odjeću dok ih vojnici guraju kroz podzemne hodnike. Među taocima je bilo i dvadesetak članova iračkih obavještajnih snaga, lokalni stanovnici te borci Islamske države koji su optuženi za izdaju i špijunažu.

Pročitajte i ovo Teroristički napad u Moskvi Izvori otkrivaju Iran je također upozorio Rusiju na sigurnosnu prijetnju uoči napada u Moskvi Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Asad spreman na izbore - ali ima jedan uvjet

Američki tajnik za sigurnost Ash Carter kazao je kako je naredio spašavanje zarobljenika kada su dobili dojavu da će islamisti pogubiti sve te da je za njih već iskopana grobnica, piše Sky News.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene