Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedu kornjače i piju kokosov sok

Doživjeli brodolom, pa odlučili ostati na otoku 6 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska obitelj doživjela je brodolom na udaljenom pacifičkom otoku Mog Mog. Od tamo su se javili satelitskim telefonom te opisali brodolom koji se dogodio prošlog tjedna.

Obitelj Barrie iz zapadne Australije završila je na Mog Mogu prošli tjedan kad ih je na moru 'uhvatila' tropska oluja. Vjetar koji je puhao 110 milja na sat otpuhao ih je na greben i skoro im uništio katamaran.

Pročitajte i ovo Ogromni valovi udarili u američku vojnu bazu Velike poplave VIDEO Ogromni valovi pogodili američku vojnu bazu u Tihom oceanu: Pogledajte razmjere štete Slika nije dostupna Katamaran naletio na greben Četveročlana obitelj preživjela havariju na Pacifiku usred ničega: "Imali su veliku sreću"

Andrew Barrie, njegova žena Jennie te kćeri Diana (12) i Shannon (10) već dvije godine plove Pacifikom, javlja MailOnline. Lokalni ribar ih je vidio kako se muče nakon oluje i doveo ih je na Mikronezijski otok, na kojem živi 200 stanovnika. Na otoku nema struje, ni tekuće vode. Osnovna sredstva za život poput lijekova, loživog ulja ili konzervirane hrane usput im ostavljaju brodovi koji prolaze.

Barrievi trenutno spavaju na betonskoj ploči na otvorenom, a cijelu ih noć 'gnjave' komarci. Alternativa im je preseljenje u napuštenu zgradu, u kojoj se nalaze štakori. Tu zgradu je nekada koristio liječnik iz Velike Britanije. Hrane se kornjačama, rakovima, ribama i divljim kokošima, koje pripremaju, poput ostalih stanovnika otoka, na otvorenoj vatri. Loše vrijeme može ovaj otok od ostatka svijeta odsjeći na čak nekoliko tjedana. Obitelj trenutno večeri provodi s otočkim poglavicom, s kojim piju napitak zvan tuba, pripravljen od kokosa. Za to vrijeme lokalni stanovnici pjevaju uz gitare.

Obitelj je odlučila popraviti svoj katamaran 'Windride' i nastaviti putovanje. Rezervni djelovi bit će im dopremljeni iz Filipina ili Guama, a pred njima su mjeseci rada na popravcima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene