Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Apsolutno odvratno''

Trump ponovno zgrozio društvene mreže: Na emotivan govor 16-godišnje Grete odgovorio – trolanjem

Donald Trump (Foto: AFP) - 2
Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Afp
Aktualno Galerija Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp +0 Greta Thunberg (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Američki predsjednik Donald Trump ponovo je izazvao zgražanje na društvenim mrežama objavivši tvit kojim se izruguje strastvenom govoru 16-klimatske aktivistice Grete Thunberg na UN-ovu klimatskom samitu.

Greta Thunberg u emotivnom je nastupu optužila svjetske čelnike da su izdali njezin naraštaj time što ne poduzimaju dovoljno u borbi protiv klimatskih promjena. Riječi "kako se usuđujete" ponovila je četiri puta. "Svojim praznim riječima ukrali ste moje snove i moje djetinjstvo", kazala je. "A ja čak pripadam među one sretnije, drugdje ljudi pate i umiru."

Pročitajte i ovo Greta Thunberg odnesena da ne blokira švedski parlament Prekinut prosvjed Thunberg blokirala ulaz u parlament, intervenirala policija Ilustracija "Ako zima ne ugrize..." Dugoročna prognoza za zimu: Meteorolog otkriva što nas čeka za Božić i Novu godinu, kada će biti najhladnije i hoće li pasti snijeg

Trump je odlučio odgovoriti ''trolanjem''. "Čini se kao sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti", napisao je Trump na Twitteru uz snimku njezina govora.

U tri sata na to je dobio 16.000 odgovora, većinom negativnih. "Donald Trump podbada nedužnu, mladu djevojku. To je apsolutno odvratno", napisao je jedan korisnik.

Thunberg i Trump zatekli su se nakratko u istom prostoru kada je on dolazio na klimatski summit. Američki predsjednik prošao je pokraj nje sa svojom pratnjom, a ona ga je gledala nemilim pogledom..

Thunberg je svojim aktivizmom postala globalno lice mladih u borbi protiv klimatskih promjena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene