Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan kojeg se svi pribojavaju

Trump bi mogao narediti mobilizaciju 100.000 vojnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump, američki predsjednik, razmatra mobilizaciju 100.000 vojnika Nacionalne garde koji bi se pobrinuli da iz zemlje istjeraju sve ilegalne imigrante, piše Assosiated press.

Trumpova administracija ranije je najavila da želi okončati priču oko imigranata koji se suočavaju s deportacijom te ubrzati proces njihovog izbacivanja iz zemlje. Prema procjenama, riječ je o oko tri milijuna imigranata koji imaju kriminalne dosjee. 

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Agencija je u posjedu dokumenta na 11 stranica prema kojem bi pripadnici nacionalne garde mogli reagirati u 11 saveznih država koje graniče s Meksikom. Konačnu odluku o uključivanju garde u "obračun s imigrantima" donosili bi guverneri saveznih država. Dokument je napisao John Kelly, državni tajnik za domovinsku sigurnost i umirovljeni general.

Međutim, iz Trumpove administracije opovrgnuli su da imaju ikakve veze s ovim dokumentom.

"Ne postoje nikakve namjere da se nacionalna garda iskoristi za rješavanje pitanja imigranata. To nije plan Bijele kuće", poručio je Sean Spicer, glasnogovornik Bijele kuće, piše AP.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene