Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zid na granici

Trump potvrdio: Protjerat ćemo tri milijuna kriminalaca, članova bandi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump rekao je da će protjerati 3 milijuna ilegalnih imigranata, u razgovoru za televizijsku mrežu CBS koji se vodio u petak, a emitirat će se u nedjelju.

"Ljude koji su kriminalci i imaju sudske dosjee, koji su članovi bandi, krijumčari droge (...) kojih je sigurno dva, a možda i tri milijuna, protjerat ćemo iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti", rekao je Trump u CBS-ovoj emisiji "60 minuta" koja će se prikazati u nedjelju navečer.

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina? Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije

Potvrdio je da će podići "zid" na granici s Meksikom kako bi smanjio priljev ilegalnih imigranata.

Na nekim mjestima bi mogle biti "ograde", ali "zid je prikladniji", istaknuo je.

"Dobar sam u graditeljstvu", našalio se vlasnik Trump Organizationa, velike mreže hotela i luksuznih zgrada.

Trump je u kampanji obećao da će izgraditi zid na meksičkoj granici i natjerati Meksiko da "u cijelosti" financira gradnju.

Usto je obećao da će već prvog dana boravka u Bijeloj kući izgnati oko dva milijuna "kriminalaca" bez osobnih isprava, na skupu krajem kolovoza u Phoenixu, u Arizoni, američkoj saveznoj državi koja graniči s Meksikom.

No bivši predsjednik Zastupničkog doma Newt Gingrich, kojega spominju kao kandidata za državnog tajnika, rekao je ovaj tjedan da Meksiko najvjerojatnije neće financirati izgradnju zida. Kratko je rekao da taj prijedlog nije bio ništa drugo doli "super sredstvo u kampanji". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene