Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna promjena

Trump dao otkaz svom glavnom strategu Bannonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump dao je otkaz svom glavnom strategu Steveu Bannonu u posljednjoj promjeni u Bijeloj kući na visokoj razini.

Izvor blizak moćnom i kontroverznom Steveu Bannonu, poznatom po svojim krajnje desnim stajalištima, rekao je da se nije očekivalo da će on sam podnijeti ostavku. "Bannon će ih prisiliti da mu daju otkaz", kazao je izvor. "On neće službeno podnijeti ostavku. On još uvijek radi na projektima".

Pročitajte i ovo Izbori u Americi Izborna utrka Sraz u Americi: U SAD-u se ovo nije dogodilo gotovo 70 godina Lara Trump Štednja ili osveta? "Krvoproliće u Republikanskoj stranci": Pogledajte što je napravio Trump i kako je prošla njegova snaha

Međutim, New York Times prenio je izjavu osobe bliske Bannonu koja je rekla da je on podnio ostavku 7. kolovoza te da je ona trebala biti objavljena ovaj tjedan, ali je to odgođeno zbog događaja u Virginiji tijekom vikenda.

Bannon odlazi iz Bijele kuću u vrijeme kada je predsjednik sve više izoliran zbog svojih izjava nakon nasilja u Charlottesvilleu u Virginiji. U nasilju koje je izbilo u Charlottesvilleu smrtno je stradala Heather Heyer, a 19 osoba je ozlijeđeno.

Frustrirani republikanci distancirali su se od zadnjih izjava američkog predsjednika Donalda Trumpa o okupljanju bijelih nacionalista u Virginiji, u kojima je istaknuo kako vjeruje da za sve što se dogodilo treba okriviti obje strane. Te su njegove izjave potaknule zahtjeve da otpusti nacionaliste iz svog okruženja. Trump u utorak nije jamčio da će Bannon ostati na funkciji ali ga je branio kao čovjeka koji "nije rasist" i kao "prijatelja".

Agencija France Presse javlja da Bannon odlazi iz Bijele kuće u petak.

Trumpov šef kabineta "John Kelly i Steve Bannon dogovorili su se da će danas biti zadnji Steveov dan na poslu", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene