Obavijesti Video Pretražite Navigacija
treba početi 4. ožujka

Donald Trump o datumu početka suđenja: "Žalit ću se"

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak da će se žaliti na datum početka suđenja koji je određen za ožujak 2024. zbog kaznenih optužbi da je pokušavao poništiti izborni poraz 2020. godine.

Suđenje Donaldu Trumpu trebalo bi početi dan prije "Super utorka" kada brojne savezne države odlučuju o predsjedničkoj nominaciji.

"Žalit ću se", objavio je Trump na platformi Truth Social, ocijenivši da je istraga politički motivirana.

Druge pojedinosti nije naveo.

Sutkinja Tanya Chutkan odredila je u ponedjeljak da suđenje Trumpu na saveznom sudu u Washingtonu počne 4. ožujka. Riječ je o jednom od četiri kaznena postupka koji su pokrenuti protiv bivšeg američkog predsjednika.

Pročitajte i ovo Valovi u mjestu Povile Nevrijeme na Jadranu FOTOGALERIJA Oluja zahvatila krajeve uz Jadran: Jako jugo stvaralo probleme, pogledajte nevjerojatne prizore iz Dalmacije

Odluka sutkinje Tanye Chutkan znači da će Trump vjerojatno morati biti na suđenjima u najmanje tri različita predmeta na vrhuncu borbe za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke. Datum četvrtog suđenja još nije određen.

Trumpovi odvjetnici tražili su da suđenja krenu u travnju 2026., dosta poslije predsjedničkih izbora u studenom 2024., tvrdeći da im treba vremena da prođu kroz 12,8 milijuna stranica dokaza koje su prikupili tužitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Niz reakcija Sud u Rijeci 85-godišnjaku prijavljenom za spolnu zloporabu djeteta umjesto istražnog zatvora izrekao samo - mjere opreza. Pogledajte koje je obrazloženje

No, Chutkan je odlučila da im ne treba tako dugo. "Prijedlog obrane, travanj 2026. je daleko više nego što je potrebno", rekla je sutkinja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene