Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li se predomisliti?

Trump najavio odgovor na pitanje Pariškog klimatskog sporazuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump će do kraja svibnja zauzeti stajalište o Pariškom klimatskom sporazumu kojeg je oštro kritizirao u svojoj predizbornoj kampanji i koji je krajem 2015. potpisalo više od 190 zemalja, među kojima je i SAD.

"Upravo proučavamo pitanja u vezi s dogovorom i planiramo donijeti odluku do susreta na vrhu G7 (u Italiji) krajem svibnja, ako ne i ranije", rekao je Sean Spicer, glasnogovornik američke administracije.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

U govoru u kojemu nijednom nije spomenuo klimatske promjene, Donald Trump je u utorak počeo ofenzivu na inicijative svog demokratskog prethodnika Baracka Obame o tom pitanju i najavio povratak proizvodnji ugljena.

Ova inicijativa potiče nagađanja o stajalištu koje nova administracija kani zauzeti prema Pariškom sporazumu kako bi se smanjilo zagrijavanje planeta.

Sjedinjene Američke Države, drugi najveći ispuštač stakleničkih plinova nakon Kine, imale su glavnu ulogu u pripremi tog teksta kojemu je prethodio dogovor s Kinom.

Trump je u predizbornoj kampanji obećao da će se povući iz tog dogovora i prekinuti sve uplate "američkih poreznih obveznika" za UN-ove programe o klimatskim promjenama. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene