Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je nepristrano'

Dodik: Može rezolucija o Srebrenici no samo ako se prizna genocid i nad Srbima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako bi bilo najbolje da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda usvoji rezoluciju kojom će se konstatirati kako je u Srebrenici tijekom rata u BiH počinjen genocid i nad Bošnjacima i nad Srbima jer bi se tako, po njegovu sudu, na nepristran način odala počast svim žrtvama.

"Ne bih imao ništa protiv da bilo tko u svijetu uputi rezoluciju u Vijeće sigurnosti UN i da kaže kako je Srebrenica mjesto genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima. Onda je to u redu", kazao je Dodik u izjavi koju je prenijela Radio-televizija RS (RTRS).

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Milorad Dodik Okrivili agenciju Dodikovo ministarstvo priznalo pogrešku: Kao žrtvu Oluje stavili djevojčicu iz Srebrenice

'Da budemo načisto: srpska vojska i policija pobile su Srebreničane'

Ovaj "kreativni" prijedlog Dodik je iznio iskazujući istodobno snažno protivljenje nacrtu rezolucije o Srebrebici što ga je Vijeću sigurnosti UN uputila Velika Britanija.

Nacrt te rezolucije čiji su izvaci dospjeli do medija snažno osuđuje genocid što su ga u Srebrenici u srpnju 1995. počinile snage bosanskih Srba ubivši više od osam tisuća Bošnjaka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene