Obavijesti Video Pretražite Navigacija
22. rujna

TRI DANA UOČI REFERENDUMA Dodik se u Moskvi sastaje s Putinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik sastat će se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom 22. rujna u Moskvi, tri dana uoči najavljenog referenduma o danu RS-a, objavili su večeras mediji u Beogradu pozivajući se na izvore iz Moskve i Banjaluke.

Dodik će u Kremlj otputovati na Putinov poziv, a šef predstavništva RS-a u Moskvi Duško Perović izjavio je kako su mu jutros iz Putinova ureda potvrdili da će se sastanak održati 22. rujna.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Vladimir Putin i Milorad Dodik Intervju za ruski medij Dodik hvali Putina: "On je podigao Rusiju, svijet treba njegov humani politički pristup"

"Riječ je o sastanku u okviru redovitih konzultacija o raznim temama", tvrdi Perović u izjavi koju prenose beogradski mediji.

Predsjednik RS-a bi se tijekom boravka u Moksvi trebao sastati i s ruskim gospodarstvenicima i investitorima.

Susret s Putinom uslijedit će nakon nedavnog sastanka Dodika s predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem u Beogradu koji nisu poduprli referendum, ali niti žele utjecati "na promjenu političkih stajališta legitimno izabranih političara" u tom entitetu u BiH.

Nekoliko dana kasnije Vučić je, otvarajući s Dodikom dionicu auto-ceste Prnjavor - Doboj, pozvao vlasti u RS-u da "smire napetosti".

Dodik je ipak u srijedu u Banjaluci potvrdio da će se referendum održati. "Referendum će nedvojbeno biti održan. Zastoja u ovom procesu neće biti. To je naše pravo i građani RS-a će to pravo iskoristiti 25. rujna", ctiraju beogradski medji današnju Dodikovu izjavu agenciji Srna u Banjaluci u kojoj je naglasio i da su "stvoreni svi tehnički preduvjeti za organizaciju i provođenje referenduma". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene