Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Računa na Putina

Dodik i Veliku Britaniju proglasio neprijateljem Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u četvrtak je uvrstio na svoj dugi popis neprijatelja bosanskih Srba i Veliku Britaniju zbog nastojanja da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda usvoji rezoluciju kojom bi se osudio genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Dodik je novinarima u Banjoj Luci rekao kako postoje mehanizmi kojima će blokirati usvajanje rezolucije kojom se kroz sustav UN-a na poticaj Velike Britanije trebalo podsjetiti kako su snage bosanskih Srba u srpnju 1995. počinile genocid ubivši više od osam tisuća Bošnjaka i protjeravši s tog područja žene i djecu.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Milorad Dodik Sude mu Dodik: "Ako to naprave, morat ćemo reći - doviđenja BiH, adio"

On nije pojasnio na kakav mehanizam točno računa no ranije je najavio kako očekuje da će Rusija vetom spriječiti britanske nakane.

Dodik: Može rezolucija o Srebrenici no samo ako se prizna genocid i nad Srbima

Veliku Britaniju optužio je pak kako ovom rezolucijom kani poniziti Srbe na tragu onoga što je radio nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Paddy Ashdown kojega u Banjoj Luci i danas krive zbog reformi koje je poduzeo kako bi se ojačala BiH kao država.

"Dosta nam je bilo Ashdowna da bismo mogli trpjeti bilo što od njih. Oni nisu ljudi dobrih namjera. Sve i jedan veleposlanik iz Velike Britanije dođe ovdje s namjerom i instrukcjom da radi protiv Srba i RS-a i to je jasno", ljutito je zaključio Dodik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene