Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvrijeđao ga

Dodik: Bosna je propala, a Inzko je lažljivac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je u petak ocijenio kako Bosna i Hercegovina ne može opstati, a istodobno je brutalno izvrijeđao visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Valentina Inzka nazvavši ga 'lažljivcem'.

"Bosna je propala i prije nego što je formirana, ona nema šanse da preživi", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci dodajući kako to ne mogu promijeniti ni "svi napori, masovne operacije i laži Inzka''.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Potres u BiH Magnituda 4.7 Potres pogodio BiH, dobro se osjetio u Hrvatskoj: "Kuglice na boru su se počele tresti, baš je drmnulo"

>> Dodik ponovno aludira na otcjepljanje RS

Dodik je zapravo napao visokog predstavnika zbog njegova posljednjeg izvješća o stanju u BiH upućenog Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda. U tom je izvješću austrijski diplomat upozorio na nastavljena nastojanja iz Republike Srpske da se ospori teritorijalni integritet i suverenitet BiH, vidljiva među ostalim i kroz opetovane prijetnje o odvajanju tog entiteta.

"On (Inzko) se poziva na laži i na tvrdnje koje ne postoje. To je lažno izvješće", kazao je Dodik ustvrdivši kako RS napadima na Sud i Tužiteljstvo BiH ne ruši ustavni poredak BiH jer tih institucija nema u ustavu.

"Ta njegova služba (Ured visokog predstavnika) patološki laže", zaključio je Dodik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene