Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija joj nije pomogla

Obitelj iz pakla: Posvojenu djevojčicu držali u podrumu, izgladnjivali i tukli. Kanta joj je bila WC

Thomas i Denise Atkocaitis
Thomas i Denise Atkocaitis Foto: New Boston Police Department
Djevojka tuži svoje posvojitelje jer su je držali zaključanu u podrumu, izgladnjivali i tukli. No, tužila je i policiju jer ju je, kad bi pobjegla, vraćala u obitelj iz pakla. Jednom su za njom poslali i pse.

Olivia Atkocaitis, koja sada ima 19 godina, tužila je policiju New Hampshirea u SAD-u, sustav za zaštitu djece, agenciju za posvajanje i školu zbog ignoriranja teškog zlostavljanja u obitelji u kojoj je bila posvojena. 

Tvrdi da su je njezini roditelji Thomas i Denise Atkocaitis zaključali u podrum kuće veličine 20 puta 20 metara, koji je opisala kao tamnicu.

Olivia je navodno morala koristiti kantu za WC i bilo joj je dopušteno samo da masira Denise Atkocaitis i obavlja druge poslove po kući.

U tužbi na 70 stranica navodi se da je pohađala školu samo jedan dan u tjednu, za razliku od troje biološke djece Atkocaitisevih, a tužba navodi rasizam i seksizam.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđeni su Strava na Otoku: Držali djevojku godinama kao robinju, tjerali je na rad i prostituciju pa joj oduzeli dijete

"Po mom mišljenju, država je dopustila ropstvo i nije učinila ništa po tom pitanju", rekao je Michael Lewis, pravni zastupnik Olivije.

"Kad je Olivia pokušala pobjeći, kao što je više puta činila kao dijete, lokalna ju je policija ulovila, ukorila zbog bijega i vratila u ropstvo. Tijekom njezina posljednjeg pokušaja bijega policija je koristila pse da je prate", navedeno je u tužbi, piše Mirror.

Navedeno je i da je 2011. drugo Atkocaitisovo dijete reklo školskom savjetniku da je Olivia bičevana, izgladnjivana i gurnuta niz stepenice. Policija je otišla u dom i fotografirala gdje je Olivia bila smještena, no dok je Odjel za djecu, mlade i obitelj preselio to dijete u drugu obitelj, Olivia je ostala kod posvojitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija PODIGNUTA OPTUŽNICA Brutalno mlatila trogodišnju kćer, a njezina je majka sve to snimala: "To ti je za Zorana!"

Zatim je 2018., kada je Olivia napokon pobjegla, Denise Atkocaitis priznala krivnju, ali je izbjegla zatvor, dok je njezin suprug dobio minimalnu zatvorsku kaznu nakon što je priznao ugrožavanje djeteta.

Policija tvrdi da propusta s njihove strane nije bilo jer je nakon provedene istrage Olivia ipak izmještena iz obitelji i uvjeta u kojima je živjela godinama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene