Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenadila kirurga

Djevojka se probudila usred operacije mozga i evo o čemu je pričala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne zna se je li je probudilo nešto tijekom operacije ili je anestezija jednostavno prestala djelovati.

Iga Jasica bila je podvrgnuta operaciji mozga, kako bi joj se uklonio tumor, no usred operacije u bolnici u rodnim Katowicama u Poljskoj, djevojka se probudila.

Pročitajte i ovo Donald Tusk Izbori Poljski nacionalisti pobijedili na lokalnim izborima, ali Tuskova stranka pobijedila u većini regija Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

U trenutku kad je došla k svijesti upitala je liječnike kako im ide te počela pričati o mačkama. Čitavo vrijeme njezina lubanja je bila otvorena, a liječnici su, iako začuđeni, nastavili normalno dalje s operacijom.

'Čula sam kirurga kako govori: Zareži dublje u oko. Vrištala sam, no nitko me nije čuo.'

"Unatoč tome što se probudila, nije ništa osjetila i nije bila u opasnosti", istaknuo je neurokirurg, profesor Dawid Larysz, a prenosi news.com.au.

Moguće je da je tijekom operacije slučajno aktiviran neki centar u mozgu koji ju je probudio, smatraju stručnjaci, no liječnici istražuju je li anesteziolog korektno obavio svoj dio posla.

"Ne sjećam se puno toga, ali liječnik mi je rekao da je pričao sa mnom o mačkama, koje volim. Propustila sam Božić zbog te operacije, ali to mi je najbolji poklon jer se sad osjećam sjajno", rekla je Jasica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene