Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavila se bez posljedica

Djevojčici se olovka kroz oko zabila u mozak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeci koja su tek prohodala ne bi trebalo dozvoliti da trčkaraju uokolo s predmetima koji bi ih mogli ozlijediti pri padu. Na teži način tu je lekciju naučila engleska obitelj iz mjesta Bath.

Dvogodišnja djevojčica iz obitelji Bowel u spomenutom mjestu, napravila je crtež te je isti htjela pokazati roditeljima. U ruci je držala i olovku te je potrčala prema roditeljima, no dvogodišnja Wren Bowell se saplela i pala glavom naprijed, ravno na olovku, koja joj se zabila preko tri centimetra u lubanju.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Olovka se djevojčici zabila u glavu kroz desno oko, a zaustavila se doslovno na milimetar od veće arterije, pritom se zarivši preko jednog centimetra u mozak, prenosi BBC.

>> Prostrijelili ga strijelom kroz vrat pa nazvao ženu da joj kaže

'Olovka je promašila samo oko', rekao je za Guardian njezin otac Martyn. 'Umalo se dogodila ozljeda veće krvne žile , ali je djevojčica imala sreće i nije došlo do jakog krvarenja u mozak', rekao je Ian Pope, neurokirurg, koji je operirao djevojčicu i izvadio joj olovku iz oka i glave.

Operacija međutim nije bila nimalo jednostavna, jer se olovka toliko jako zbila djevojčici u glavu, da su joj morali pomaknuti dio lica i odstraniti komadić lubanje, kojeg su nakon toga ponovno stavili nazad i pričvrstili ga biorazgradivom plastikom i vijcima. Djevojčica se u potpunosti oporavila od nesreće koja se dogodila u ožujku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene