Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Romi u Srbiji

Guča: Djevojčice se izvijaju polugole, policija ne može ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polugole četverogodišnje djevojčice u Guči plešu po ulici i stolovima pijanih gostiju kafića kako bi zaradile novac.

Iako je policiju jedan muškarac obavijestio o izrabljivanju romskih djevojčica, oni tvrde da prijavu nisu dobili. Kazao je kako djevojčica koju je vidio nije starija od pet godina, piše Blic. Razočaran je policijom koja je rekla da nisu dobili prijave zloupotrebe djece. 'Što se tiče priče o zlouporabi djece na Saboru, ponavljam da nismo dobili nijednu takvu prijavu', rekla je Biljana Nastić, glasnogovornica PU Čačak.

Pročitajte i ovo Djevojčice iz Gaze su ozlijeđene u napadu IDF-a Izvukli ih iz ruševina u Gazi "Moja sestra, moja voljena": Trenutak u kojem djevojčica prepoznaje svoju sestru slomit će vam srce Trovanje djevojčica u Iranu u pet pokrajina Otrovano 2500 djevojčica: Krenula uhićenja, sumnja se da je u škole namjerno puštan plin

Djevojčica Silvija iz Lajkovca samo je jedna od djece koja plesom zarađuje novac. Njezina majka zarađuje proseći s bebom u naručju. 'Moram plesati, treba nam novac za život. Znaš kako sam naučila trbušni ples. Sve sama. Što ima veze. Ne pipkaju me. Netko me tjera, kaže: Bježi dijete van! A ja plešem bolje nego one velike djevojke’, rekla je Silvija.

U policiji kažu da oni nemaju ovlasti uklanjati djecu s ulice bez socijalnih radnika. Centar za socijalnu skrb pak tvrdi da oni ne mogu obaviti taj posao bez suradnje s policijom. 'Zgroženi smo situacijom na terenu i kao ljudi i kao profesionalci.  Ovakve se stvari događaju već godinama i mi smo na to stalno upozoravali. Ne bježimo od dežurstava, niti od rada, ali nas nitko ne uključuje niti zove. Ovo se ne može rješavati tako što ćemo izaći na teren, pozvati policiju i skloniti djecu. Takve akcije se planiraju, zato je potrebna podrška čitavog sustava', rekli su u Centru za socijalni rad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene