Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon stavila žlicu u usta

Djevojčica 10 godina nije okusila hranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
10-godišnja djevojčica obradovala je svoju obitelj primivši hranu prvi put u svojem životu.

Djevojčica Tia-Mae cijeli svoj život hranila se pomoću infuzije, jer je odbijala konzumirati hranu na uobičajen način. Unatoč pomoći mnogih stručnjaka te posjeti specijalnoj klinici u Švicarskoj, djevojčica je odbijala jesti, prenosi britanski Daily Mail.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Nedavno joj je majka ponudila jogurt te je ostala ugodno iznenađena kada je mala prihvatila. Djevojčica tako za ručak ima juhu te desert od sladoleda, a isto slijedi za večeru. Osim toga uglavnom jede mekanu hranu poput griza, različitih krema i moussea. Tijekom noći se i dalje hrani uz pomoć infuzije, no njezina majka nada se kako će kroz neko vrijeme početi jesti kao i njezini vršnjaci.

Rođena tri mjeseca prerano, s velikim razmakom između jednjaka i želuca,, Tia-Mae prvu godinu svog života provela je uglavnom u bolnici. No medicinski razlog za nemogućnost jedenja hrane nije postojao, a njezino stanje zbunjivalo je liječnike.

Njena obitelj nada se kako će nakon posljednjeg događaja djevojčica ipak početi jesti samostalno te da je više neće morati hraniti. 'Divno je vidjeti je kako jede samostalno. Sada cijela obitelj može zajedno ići na večeru. Nisam vjerovala da će se to ikada dogoditi', kaže njena majka te dodaje: Liječnici nam nisu mogli pomoći jer nisu poznavali njezino stanje. Bila sam prepuštena sama sebi bez ideje što da radim. No sada malim koracima napredujemo i puna sam optimizma.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene