Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napušta Bijelu kuću

DIRLJIV OPROŠTAJ BARACKA OBAME: "Još uvijek vjerujem u nadu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Široka osmijeha, opušten na pozornici, Barack Obama održao je u sinoć u Philadelphiji s očitim užitkom posljednji skup u kampanji "za Hillary".

Uoči izbora njegova nasljednika, i manje od tri mjeseca prije odlaska iz Bijele kuće, gdje je radio i živio osam godina, skup na velikom travnjaku Independence Malla dobio je poseban značaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi intervjuu nakon izbora Hillary Clinton: "Trebamo raznijeti Asadove zračne baze" Slika nije dostupna Danas su milijarderi SKROMNI POČECI Neglamurozni prvi poslovi uspješnih ljudi

Pred nekoliko desetaka tisuća osoba okupljenih na hladnoći, 44. predsjednik SAD-a bio je vrlo opušten.

Dopustio si malo nostalgije

Iako se činilo da uživa u posljednjim trenucima pred reflektorima, uskoro bivši predsjednik sa samo 55 godina, dopustio si je i malo nostalgije.

"Prije osam godina sve sam vas zamolio da mi se pridružite u ovoj avanturi", kazao je on pred divovskom zastavom pozivajući Ameriku da učini isto za njegovu nekadašnju državnu tajnicu.

Nakon što je nabrojio sve što predstavlja napredak postignut u dva mandata, branio je osobu za koju se nada da će ga naslijediti i osudio "zlobne napade" na demokratsku kandidatkinju.

Obama je spomenuo i pitanje, koje mu je postavila jedna novinarka ovog tjedna, o tome vjeruje li još uvijek u nadu koju je spominjao u pobjedničkom govoru prije gotovo točno osam godina (4. studenoga 2008.) u Chicagu.

"Još vjerujem u nadu"

"Odgovor je da, još uvijek vjerujem u nadu", odgovara uskoro bivši američki predsjednik. "Godine 2008. dali ste mi priliku. Kladili ste se na mene. Kladim se da ćete sutra odbaciti strah i izabrati nadu", istaknuo je Obama.

Svi Obamini govori odaju počast i Michelle Obami, koja redovito animira mase, ali ponavlja da nije željna političke avanture.

Ni ona nije skrivala osjećaje u ponedjeljak navečer.

"Po mnogočemu ovo je vrlo poseban trenutak za mene. Govoriti ovdje večeras možda je zadnja i najvažnija stvar koju mogu učiniti za ovu zemlju kao prva dama", kazala je ona.

"Sutra imamo priliku ispisati novu stranicu povijesti", dodala je ona prije nego se pridružila suprugu za pozornicom: "Gospođe i gospodo, ovo je ljubav mojeg života, predsjednik SAD-a Barack Obama".

Supružnici Obama i Clinton na kraju su zajedno pozdravili okupljenu masu ljudi.

Za Baracka Obamu govor uoči izbora ličio je pomalo na rastanak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene